o

Kend dine grænser (lærer- og pædagogstuderende)

Grænsebryderkursus er et tilbud til pædagogstuderende, hvor de studerende får mulighed for at udforske deres egne grænser og holdninger til dyr. Formålet er at de studerende lærer deres egne grænser at kende og kan bruge denne viden i deres fremtidige arbejde med dyr og natur. For at give børn og unge oplevelser i naturen, er det vigtigt at kende egne grænser og reaktioner, således at man som pædagog kan bruge energien på børnene.

De studerende får mulighed for at opleve og håndtere en lang række af de dyr, der bruges i undervisningen i Zoologisk Have. Det kan være alt fra melorme, kakerlakker, slanger og kaniner til døde mus.

Vi diskuterer i fællesskab, hvad der opleves som grænseoverskridende for den enkelte og hvorfor.

Hvorfor er det f.eks. mere grænseoverskridende at røre en død mus end en levende? Hvorfor reagerer mange kraftigt over for slanger? Og hvorfor synes de fleste, at kaniner og marsvin er nuttede? Der informeres derudover om den pædagogiske holdning, der ligger bag arbejdet med dyr og børn i Zoo. Derudover gennemgås skoletjenestens tilbud til vuggestuer, børnehaver, fritidshjem og specialgrupper i Zoo.

"Det var en grænseoverskridende oplevelse, men Mikkel Georg skabte trygge rammer. Det var en fed og inspirerende oplevelse, som jeg klart vil anbefale andre!"
Rikke Søndergaard, kursusdeltager i Zoo

Er du interesseret i at komme på kursus, kontakt Louise Nordbjerg Bach på lob@zoo.dk