o

LEGEPLADSER


Zoo har fire legepladser: Kaninlegepladsen i Børnezoo, Bjørnegrotten ved de brune bjørne, Kængurulegepladsen ved Tasmanien og Tigerlegepladsen ved tigrene. 

Ny tigerlegeplads

Zoo har fået ny tigerlegeplads ved tigrene. Hør projektkoordinator Katrine Friholm fortælle om den nye legeplads, hvor der blandt er en jeep, en hytte, en hængebro, den hemmelige sti og mulighed for at klatre på tigre i naturlig størrelse.

Kængurulegepladsen

Hop op i pungen på kæmpekænguruen af træ, og få eventuelt nogen til at tage et billede af det. 

Rid på den trinde træwombat og prøv at grave i sandkassen med Zoos minigravko.  

Bjørnegrotten ved bjørnene

De brune bjørnes gamle anlæg er blevet omdannet til en klatrehimmel for børn.

I modsætning til før i tiden, hvor skriften " Forsigtig! Kravl ikke op" advarede begejstrede publikummer om faren ved at falde ind over hegnet, står her nu: Vær modig! Kravl gerne op!

I Klippevæggene er fastgjort små udspring, så børnene kan gribe fat og sætte fra, mens de arbejder sig rundt i anlægget.

Gulvet er beklædt med gummiasfalt, som tager toppen af de værste slag og stød, hvis børnene skulle falde ned.  

 

Kaninlegepladsen

På Kaninlegepladsen kan børnene lege kanin og tumle rundt i kaninhøjens tunneller eller spionere på de voksne fra glasboblerne i højen.

De kan også følge med i, hvad de vilde kaniner, der lever på højen, laver. 

Ved siden af kaninhøjen findes kaninlabyrinten. Her kan børnene følge skiltene og se, om de kan slippe levende igennem! Viser skiltet en gulerod, skal børnene bare gnaske "guleroden" i sig og hoppe længere ind i labyrinten. Men viser skiltet en rovfugl eller en ræv, så skal de skynde sig væk, så de ikke bliver ædt! 

På kaninlegepladsen er der også et stort klatrestativ.

Når børnene kommer ned fra en klatretur, kan de stikke hovedet ind i de store kaninhoveder på legepladsen og opleve, hvordan en kanin ser og hører verden. 

På spring- og løbebanen kan børnene desuden løbe om kap med kaniner og andre dyr. Hvor hurtigt kan dit barn løbe? Lige så hurtig som en gepard?

BØRNEZOO

I Børnezoo kan børnene klappe en ged, blive sminket som en tiger eller løbe om kap med en gepard. De kan også være heldige at opleve pony- eller griseagility eller se, når dyrepasserne går tur med lamaerne. 

Det er altid muligt at komme helt tæt på grise, ponyer og køer i Børnezoo. Her kan børnene også følge med i hønsenes udvikling fra æg over kylling til høne. I kaninstalden kan de se forskellige racers variation i størrelse.

Zooscenen

Vil du og dit barn lære en masse om dyr? Så hold jer klar, når en zoomedarbejder fortæller om køer, heste, høns og kaniner på Zooscenen i Børnezoo.    

Zooscenen er åben alle ferier, weekender og helligdage fra påske til og med efterårsferien (uge 42).

Desuden vil der være åbent i særlige udvalgte weekender i løbet af året inklusiv alle adventsweekender.
Se dagens program på zoo.dk eller på skiltene ved Zooscenen.


DAGENS PROGRAM

Hop ind til gederne

I Afrika holdes den afrikanske dværgged som husdyr på grund af kødet, som spises. Zoo bruger dværggederne som klappedyr.

Gederne kan godt lide kontakten med børnene.

Den afrikanske ged er en hårdfør lille ged, og får den nok af klapperiet, går den bare ind i stalden, hvor børn ikke har adgang.

Gederne må ikke fodres. Det sørger dyrepasserne i Zoo for.

SLIP PILFINGRENE LØS I ZOOLAB

I Zoolab kan børnene komme tæt på insekter, lære om dyr og klippe, tegne eller støbe i gips i Zoos værksteder.

Laboratoriet er åbent i weekender, ferier og på helligdage. Se herunder, hvad vi finder på af temaer.

 

Zoolab 2017

Zoolab er åben i weekender, helligdage og ferier.

 

Opdatering undervejs.

SMINKETEATRET


Sminketeatret tilbyder ansigtsmaling til børn og voksne. Det koster DKK 60 at blive malet som fx en tiger, sommerfugl eller sørøver. Sminketeatret har åbent på papegøjepladsen ved Tropezoo samt i Børnezoo i weekenderne kl. 10-15.

I tilfælde af koldt eller vådt vejr trækker Sminketeatret indendørs i Tropezoos foyer - eller pakker sammen og lukker.

Sminketeatrets hjemmeside

ZOOCAMP


Giv dit barn en oplevelse ud over det sædvanlige! Zoo afholder lejr for børn i løbet af året, f.eks. i påskeferien og sommer- og efterårsferien. I 2017 holder vi sommerlejr for børn på 8-10 år i uge 27, 28 og 30. Børn på 11-12 år kan komme på lejr i uge 31, i uge 29 kan børn i alderen 13-14 år prøve kræfter af i Zoo og de 6-8-årige kan komme på endagslejr på udvalgte datoer i løbet af året.  

Læs om Zoocamp

FØDSELSDAG I ZOO


I Zoo holder vi fødselsdag for børn i alle aldre: 4-6-årige kan blive dyredetektiver, 6-12-årige kan møde kryb og kravl, mens 8-12-årige kan prøve kræfter med rollen som dyrepasser i Tropezoo.

Hold fødselsdag i Zoo

BLESKIFT OG BABYMAD

Du er altid velkommen til at amme dit barn i Zoo. Der findes en ammekrog i Restaurant Provianten med en mikroovn til at varme babymad og sutteflasker. Det er også muligt at købe babymad på glas i Provianten.

Zoo har toiletter med puslebord ved Primaternes Verden, Tropezoo, Børnezoo, Elefanthuset, i Den Arktiske Ring og i Restaurant Provianten. 

Find puslerum