o

Caféen

CAFÉEN

I Caféen i Zoologisk Have serveres køkkenets overdådige smørrebrød til både børn og voksne. Vi serverer både klassiske smørrebrød samt en nyfortolkning af disse til dem, der ønsker luksussmørrebrød med et tvist af kreativitet og fantastiske smagssammensætninger.

Prøv også vores tastingboard med to klassiske smørrebrød og to nyfortolkninger med 4 stk. øl af 15 cl., der er tilpasset din frokost. Derudover laves der kaffe i alle afskygninger, som kan nydes med et stykke af Caféens udvalgte kager og tærter.

SE MENUKORT HER

Det er desværre ikke tilladt at spise medbragt mad eller medbringe barne- og klapvogne i Caféen, men der er plads til at sætte dem ude foran. Der findes et ammehjørne med mikroovn til opvarmning af babymad og sutteflasker i ZOOs restaurant ved siden af.ÅBNINGSTIDER FOR PROVIANTEN OG CAFÉEN

HVERDAGE WEEKEND/HELLIGDAGE
13. JULI - 1. AUGUST 10-20 10-20
1. AUGUST - 12. AUGUST 11-20 11-20
13. AUGUST - 31. AUGUST 11-17 11-18
SEPTEMBER 11-16 11-18
OKTOBER 11-16 11-17
NOVEMBER 11-15 11-15
DECEMBER 11-15 11-15

Bordreservation alle dage kan ske på selve dagen ved personlig (ikke telefonisk) henvendelse i Caféen. 

Det er desværre ikke tilladt at spise medbragt mad eller medbringe barne- og klapvogne i Caféen, men der er plads til at sætte dem ude foran. Der findes et ammehjørne med mikroovn til opvarmning af babymad og sutteflasker i Zoos familievenlige restaurant Provianten.

Gæster er velkomne til at logge på Havens internetforbindelse.
Bruger: Zoogaest • Kode: HTEG9

MEDBRAGT MAD 

I ZOO er du velkommen til at spise din medbragte mad på en af de mange, hyggelige udendørs spisepladser.

Du kan også nyde din mad i madpakkehuset, der er opvarmet i vintersæsonen. Madpakkehuset findes i Børnezoo. 

AMNING OG BABYMAD 

Du er altid velkommen til at amme dit barn i ZOO. Har du brug for et aflukke at amme i, findes der en ammekrog i Restaurant Provianten. Her finder du også en mikroovn, som er beregnet til at varme babymad og sutteflasker i. 

ZOO har i øvrigt toiletter med puslebord ved Primaternes Verden, Tropezoo, Børnezoo, Elefanthuset, i Den Arktiske Ring og Restaurant Provianten. 


Se kort over ZOO

PROVIANTEN

Til de morgenfriske kan der alle dage købes croissanter, rugboller med ost, skyr med bær og müsli samt Nespresso-kaffe.

Til frokost findes der et udvalg af fast food, som kan ses i nedenstående menu. I vores grab and go-køleskab finder du også sunde  alternativer, såsom kolde sandwiches, salater, frugt og grønt samt smoothies. Provianten har desuden mikroovn til opvarmning af babymad og sutteflasker samt et ammehjørne.

Det er ikke tilladt at spise medbragt mad i Provianten.

Se menu her

FOOD TRUCKS VED ÅRETS STORE SANDSKULPTURFESTIVAL

I forbindelse med sommerens store sandskulpturfestival, er der blevet opstillet forskellige food trucks med et spændende madudvalg.

I Jakobsens Pita kan du få lækre stenovnsbagte pitabrød med flammegrillet lammekølle, oksefilet, kylling eller haloummiost. Cám Ón serverer velsmagende vietnamesisk comfort food, hvor du kan prøve deres baguettes eller lækre fried spring rolls.

Læs mere om sandskulpturfestivalen her

THE FISH PROJECT

Overfor den ikoniske abegrotte finder du en helt ny madbod: The Fish Project.

Her kan du blandt andet få frisklavet fish & chips i en helt enestående kvalitet. Foruden den klassiske fish & chips kan du få andre spændende to go-retter fra havet.

RISTET RUG - NORDISK STREETFOOD

Find Ristet Rug-cyklen og vælg en af de frisksmurte og velsmagende rugbrødssandwich.

Ristet Rug har ladet sig inspirere af de effektive asiatiske gadekøkkener, og serverer således klassiske rugbrødsmadder i en lækker fastfoodversion.

Brødet er 100% fuldkorn og cyklen har det økologiske sølvmærke, hvilket vil sige, at 90% af råvarerne er økologiske.

Prøv blandt andet en med fiskefrikadelle, remoulade og spinat.

SUMMERBIRD-IS

Du kender formentlig bedst Summerbird for deres økologiske luksuschokolade. Nu kan du som noget nyt også få Summerbird-is i seks forskellige varianter!

Få stillet den søde sult og vælg mellem fire slags flødeis og to sorbeter, som er 100% veganske. 

Vælg mellem: passionsfrugt, hindbær, vanilje, chokolade, amber-karamel og lakrids yuzu. 

KVALITETSKAFFE MED PÅ VEJEN

Der er ALTID plads til en god kop kaffe. 

For at imødekomme den store efterspørgsel på kvalitetskaffe, opruster vi i ZOO med hele fire ekstra kaffevogne. Kaffen i Kalles Kaffe er i højeste kvalitet og mælken er naturligvis økologisk.  

VIDSTE DU, AT PANTEN FRA DIN KAFFEKOP KAN HJÆLPE DE VILDE GIRAFFER?

 

Efter Zoo har indført nye pantkopper i kiosker og restaurant, sparer vi hvert år miljøet for 1,8 tons affald. Ydermere kan du, hvis du donerer panten til Zoos forskning i Pilanesberg i Sydafrika, være med til at redde den vilde girafstand fra at uddø. Læs mere om, hvordan din kop kan redde en giraf!

 

PANTKOPPER REDDER GIRAFFER

DYRENES SPISETIDER

Her på siden kan du læse om alle de steder, du kan spise i Zoo. Men hvad med dyrene? Hvornår får de mad? Se de aktuelle fodringstider nedenfor.

Du kan spise alt fra nyristede insekter til højt belagte laksemadder og økologisk bland-selv is i Zoo. Men hvad med løverne for eksempel? Er det rigtigt, at de spiser hest?

HVORNÅR FÅR DYRENE MAD?

AKTUELLE FODRINGER I ZOO

SPISER LØVERNE HEST?

FRA DRESSURHEST TIL LØVEMAD

FODRINGER UDENFOR ÅBNINGSTIDEN

Dyrene spiser selvfølgelig også på alle mulige andre tidspunkter end de planlagte fodringer. Flere af dem bruger mange timer i døgnet på at rode efter føde og spise.

Særligt elefanterne er aktive om eftermiddagen i deres anlæg indendøre. Vi sender live-tv fra anlægget hele døgnet, så du kan følge med i, hvad de laver, når vi andre er gået hjem.

SE MED NÅR ELEFANTERNE SPISER

 

Elefanterne bruger mange timer i døgnet på at spise. Og husk, du kan også følge dem udenfor åbningstid på Zoo-tv, hvor vi sender live fra elefanthuset døgnet rundt.

 

FØLG ELEFANTERNE UDENFOR ÅBNINGSTID

FØDEVARESTYRELSENS SMILEY-RAPPORT

Fødevarestyrelsen har siden 2001 uddelt smiley'er. Fødevarestyrelsen kontrollerer blandt andet uddannelse i hygiejne, emballage, varestandarder, mærkning og information.

Zoo har nu Elite smiley’s i hele Haven. Se uddybning i Fødevarestyrelsens smiley-rapport for Zoo her:


Se smileyrapporter