Stor hornugle

Fakta

Dansk navn

Stor hornugle

Engelsk navn

European Eagle-Owl

Videnskabeligt navn

Bubo bubo bubo

Udbredelse/levested

Store dele af Europa, Asien samt Nordafrika.

Vægt

2-3 kg

Højde/længde

Længde: 65-72 cm (vingefang: op til 180 cm)

Levealder

30-40 år

Rugetid

35 døgn

Antal unger

2-4 æg

Kønsmoden

2 år

Føde

Smågnavere, pindsvin, egern, fugle, padder, fisk og insekter.

Biologi

Den store hornugle er den største ugle i Europa. Den er let at kende på størrelsen, den gulbrune fjerdragt og de lange fjertoppe på hovedet. I parringstiden kan man med jævne mellemrum høre hornuglens karakteristiske dybe tuden. Den store hornugle holder mest til i bjergrige egne og store skove.

Horisontal Navigation

Zoologisk Have - Roskildevej 32 - DK-2000 Frederiksberg - Tlf.: 72 200 200 - E-mail: zoo@zoo.dk
Copyright © 2008 København Zoo. Alle rettigheder er beskyttede. Juridiske forbehold
Zoo.dk anvender cookies til at forbedre oplevelsen af websitet samt til optimering af webshop og digital markedsføring