Rødbrystet krondue

Fakta

Dansk navn

Rødbrystet krondue

Engelsk navn

Southern Crowned Pigeon

Videnskabeligt navn

Goura scheepmakeri

Udbredelse/levested

Regnskovsområder på Ny Guinea og omkringliggende øer.

Vægt

2,0-2,2 kg

Højde/længde

71-79 cm

Levealder

15-20 år

Drægtighed/rugetid

28-30 dage

Antal unger

1 æg

Kønsmoden

1 år

Føde

Frø, bær, nedfalden frugt.

Biologi Krondue

Der findes tre kronduearter: Den almindelige krondue, Victoria kronduen og den rødbrystede krondue. Alle er meget store fugle, der foretrækker at leve på landjorden. De flyver kun, når de bliver tvunget til det. Føler kronduen sig truet, rejser den den ene vinge og løfter den over ryggen som en trussel. Det virker meget imponerende. Kronduen har ikke mange naturlige fjender og er meget tillidsfuld over for mennesker.

Kronduen har gråblå fjerdragt, bordeauxrødt bryst og en karakteristisk "krone" af lange, opsplittede fjer på hovedet. Et hvidt felt på vingerne og røde øjne omkranset af et sort felt gør den endnu mere iøjnefaldende.Krondue

Man ved meget lidt om kronduens levevis, og det man ved, kendes fra fangenskab. Hannen lokker hunnen til reden, der består af grene og andet dødt plantemateriale og er placeret i træer 3-15 meter over jorden. Indtil hunnen har lagt æggene, varter hannen hende op, og efterfølgende er de fælles om udrugningen og pasningen af den enlige unge. Allerede efter 14 dage er den lille unge en tro kopi af de voksne - selv den lille" fjerkrone" ses tydeligt.

Horisontal Navigation

Zoologisk Have - Roskildevej 32 - DK-2000 Frederiksberg - Tlf.: 72 200 200 - E-mail: zoo@zoo.dk
Copyright © 2008 København Zoo. Alle rettigheder er beskyttede. Juridiske forbehold
Zoo.dk anvender cookies til at forbedre oplevelsen af websitet samt til optimering af webshop og digital markedsføring