Nøgenstrubet klokkefugl

Fakta

Dansk navn

Nøgenstrubet klokkefugl

Engelsk navn

Bare-throated Bellbird

Videnskabeligt navn

Procnias nudicollis

Udbredelse/levested

Tropisk regnskov i Sydamerika.

Vægt

Højde/længde

30-35 cm

Levealder

15-20 år

Rugetid

22-24 dage

Antal unger

Kønsmoden

2 år

Føde

Frugter og insekter.

Biologi

Klokkefuglen har fået sit navn, fordi hannen har et meget gennemtrængende og metallisk kald. Hannen sidder højt oppe i et træ og tilkalder Nøgenstrubet klokkefugl: Foto Michael Michaelsenhunner med klokkelyden, og lykkes det at lokke en hun til, fortsætter han kurmageriet på jorden - stadig med høje klokkelyde. Klokkefuglen lever alene, og kun under parringen er fuglene sammen. Efter parringen forlader hunnen hannen, bygger rede, udruger æggene og passer ungerne. Hannen koncentrerer sig om at parre flere hunner.

Den nøgenstrubede klokkefugl er hvid med grå hals og et nøgent strubeparti. Under kurmageriet viser hannen strubepartiet frem.

Klokkefuglen er frugtspecialist. Den lever hovedsageligt af modne frugter - selv ungerne bliver i høj grad fodret op med modne frugter.

Horisontal Navigation

Zoologisk Have - Roskildevej 32 - DK-2000 Frederiksberg - Tlf.: 72 200 200 - E-mail: zoo@zoo.dk
Copyright © 2008 København Zoo. Alle rettigheder er beskyttede. Juridiske forbehold