Latterfugl

Fakta

Dansk navn

Latterfugl

Engelsk navn

Laughing Kookaburra

Videnskabeligt navn

Dacelo novaeguineae

Udbredelse/levested

Skovområder samt tørre områder i Australien

Vægt

Højde/længde

40-45 cm

Levealder

20 år

Rugetid

18-24 dage

Antal unger

1-4 æg

Kønsmoden

1-2 år

Føde

Insekter og mindre hvirveldyr

Biologi Latterfugl

Latterfuglen har sit navn efter den karakteristiske lyd, fuglen udstøder, når den skal markere sit territorium, eller når den skal gøre opmærksom på en fare. I Australien fortæller de lokale legender, at "dens latter vækker himmelmenneskene".

Latterfuglen hører til isfuglene og kendes på sin størrelse, den hvide fjerdragt med brune vinger og den brune øjenstribe. Latterfuglen har som andre isfugle et meget kraftigt næb, som den gør brug af, når den skal fange sin føde.

Isfugle, der lever i åbne områder i nærheden af vand, lever normalt af fisk. Latterfuglen lever - i lighed med andre skovlevende isfugle - af store insekter og mindre hvirveldyr.Latterfugl

Latterfugle lever parvis og er stærkt territoriale. Når territoriet skal forsvares mod andre fugle, rejses hale og hoved højt, mens fuglen udstøder en gennemtrængende, latterlignende lyd. Efter parringen bygger parret i fællesskab en rede i et hult træ eller i et termitbo, og parret er også fælles om at ruge ungerne ud og efterfølgende opfostre dem.

Horisontal Navigation

Zoologisk Have - Roskildevej 32 - DK-2000 Frederiksberg - Tlf.: 72 200 200 - E-mail: zoo@zoo.dk
Copyright © 2008 København Zoo. Alle rettigheder er beskyttede. Juridiske forbehold