Hyrdefugl

Fakta

Dansk navn

Hyrdefugl

Engelsk navn

Crested Screamer

Videnskabeligt navn

Chauna torquata

Udbredelse/levested

Tropiske vådområder i Bolivia, Brasilien og Argentina

Vægt

4300-4400 gram

Højde/længde

83-95 cm

Levealder

Op til 10 år

Rugetid

43-46 dage

Antal unger

2-7 æg

Kønsmoden

2 år

Føde

Stængler og blade samt andre grønne plantedele, vandplanter, frø, græs og insekter

Biologi Hyrdefugl

Der findes 3 hyrdefuglearter. Hyrdefuglene ligner hønsefugle, men hører egentlig til andefuglene. De har en rest svømmehud mellem tæerne, de er gode svømmere, de græsser ligesom gæs og ænder, og deres unger ligner gæslinger. Hyrdefuglen er en stor fugl med lange, lyserøde ben og kraftige tæer. Fjerdragten er lysegrå med et sort halsbånd kantet med en hvid ring, grå fjertop og et lyserødt, nøgent felt omkring øjnene. Hyrdefugl

Mellem fjerene på forsiden af vingerne sidder to hvide sporer, som er 2-4 cm lange. Når hyrdefuglen føler sig truet, slår den vingerne ud, og sporerne tjener som ekstra forsvar. Hyrdefuglen har et gennemtrængende alarmskrig, som kan høres 2-3 km væk. Befolkningen i Sydamerika bruger derfor hyrdefugle som "vagtfugle", ligesom vi tidligere brugte gæs.

Horisontal Navigation

Zoologisk Have - Roskildevej 32 - DK-2000 Frederiksberg - Tlf.: 72 200 200 - E-mail: zoo@zoo.dk
Copyright © 2008 København Zoo. Alle rettigheder er beskyttede. Juridiske forbehold
Zoo.dk anvender cookies til at forbedre oplevelsen af websitet samt til optimering af webshop og digital markedsføring