Hvid stork

Fakta

Dansk navn

Hvid stork

Engelsk navn

White Stork

Videnskabeligt navn

Ciconia ciconia

Udbredelse/levested

Østeuropa, Spanien og Portugal samt enkelte steder i resten af Europa, i nærheden af vådområder

Vægt

2,5-4,5 kg

Højde/længde

100-105 cm

Levealder

35 år

Rugetid

33-34 dage

Antal unger

4 æg

Kønsmoden

2-5 år

Føde

Små pattedyr, større insekter, padder, krybdyr og fisk

Biologi Hvid stork

Storken er en af Europas største fugle med et vingefang på over 2 meter. Den er let genkendelig på den hvide fjerdragt, sorte vinger, røde næb og lange, røde ben. De første storke viser sig i Danmark i marts måned, hvor de kommer trækkende fra vinterkvartererne i Afrika. Storkens rede er meget stor og som oftest placeret meget højt oppe, fx på toppen af et tag. Når en af fuglene vender hjem til reden, bliver den hilst af magen med en let genkendelig "næbknebren". Storken lægger hovedet tilbage med issen mod ryggen og kaster det derefter forover, mens den klaprer med næbbet.

Horisontal Navigation

Zoologisk Have - Roskildevej 32 - DK-2000 Frederiksberg - Tlf.: 72 200 200 - E-mail: zoo@zoo.dk
Copyright © 2008 København Zoo. Alle rettigheder er beskyttede. Juridiske forbehold