Brun musefugl

Fakta

Dansk navn

Brun musefugl

Engelsk navn

Speckled Mousebird

Videnskabeligt navn

Colius striatus

Udbredelse/levested

Skovkant og rydninger, skov- og tæt buskland, bevokset savanne, omkring opdyrkede områder samt i parker og haver i byområder. Udbredt i det sydlige Centralafrika samt i det sydlige og vestlige Afrika.

Vægt

36-80 gram (normalt 50-55 gram)

Højde/længde

30-36 cm (halelængde: 17-24 cm)

Levealder

ca. 10 år i fangenskab (maksimalt 12 år)

Rugetid

10-11 dage

Antal unger

2-3 æg

Kønsmoden

6-12 måneder (normalt 12 måneder)

Føde

Frugt, blade, skud, blomster, nektar, bark, til tider insekter (f.eks. termitter).

Horisontal Navigation

Zoologisk Have - Roskildevej 32 - DK-2000 Frederiksberg - Tlf.: 72 200 200 - E-mail: zoo@zoo.dk
Copyright © 2008 København Zoo. Alle rettigheder er beskyttede. Juridiske forbehold
Zoo.dk anvender cookies til at forbedre oplevelsen af websitet samt til optimering af webshop og digital markedsføring