Blåpandet amazone

Fakta

Dansk navn

Blåpandet amazone

Engelsk navn

Blue-fronted Amazon

Videnskabeligt navn

Amazona aestiva

Udbredelse/levested

Savanne og skovområder i Mellem- og Sydamerika.

Vægt

400-410 gram

Højde/længde

35-37 cm

Levealder

Op til 70 år

Rugetid

23-25 dage

Antal unger

1-5 æg (normalt 3)

Kønsmoden

3 år

Føde

Frugt, frø, nødder og blomster.

Biologi

Der findes over 300 papegøjearter i verden. Papegøjer er vidt udbredt over hele den sydlige halvkugle fra Sydamerika, over Afrika til Australien og New Zealand. Alle papegøjer har et stort hoved, kompakt krop, kraftigt nedadbøjet næb, muskuløs og veludviklet tunge og korte ben med kraftige kløer. De fleste arter har en meget farverig fjerdragt, dog er nogle arter mindre iøjnefaldende. Blåpandet amazonpapegøje: Foto Thomas Jakobsen

Den blåpandede amazonpapegøje er en mellemstor papegøje med kort hale, grøn fjerdragt, blå/hvid pande, blå halsplet, gult felt omkring øjnene, røde svingfjer og skuldre.

Det kraftige næb og den muskuløse tunge gør papegøjen til en mester i at knække frø og nødder og fiske indholdet ud med tungen. En papegøje bruger foden til at holde om større frugter og skræller eller findeler frugten med næbbet.

Papegøjer kan godt flyve, men foretrækker lige så tit at kravle i træerne. På fødderne vender to tæer fremad og to bagud, således at fødderne virker som en effektiv "gribetang".

Papegøjer synger ikke. De kommunikerer indbyrdes med pludrelyde og triller. Desuden har de et veludviklet kropssprog. Papegøjer er som oftest meget sociale og kan danne par for livet.

Horisontal Navigation

Zoologisk Have - Roskildevej 32 - DK-2000 Frederiksberg - Tlf.: 72 200 200 - E-mail: zoo@zoo.dk
Copyright © 2008 København Zoo. Alle rettigheder er beskyttede. Juridiske forbehold
Zoo.dk anvender cookies til at forbedre oplevelsen af websitet samt til optimering af webshop og digital markedsføring